22 Şubat 2008 Cuma

Çevreyi Ne Kadar Koruyorlar?

Lenovo'nun AMD ile birlikte yürüttüğü Enerji Duyarlılığı Araştırması, Avrupalı bilişim teknolojileri yöneticilerine dair ilginç sonuçları ortaya çıkardı. Detaylar burada.


Avrupa'daki bilişim teknolojileri yöneticilerinin çoğunun, Lenovo'nun AMD ile birlikte yaptığı araştırmaya göre 'Çevreyi Koruma Bilinci' oldukça yüksek. Ancak aynı çoğunluk, çevre ile ilgili yasal düzenlemelerden bihaber durumda.

Lenovo ve AMD tarafından 2008 Ocak ayında yapılan araştırma; İngiltere, Fransa ve Almanya'daki, 500 - 2500 çalışana sahip orta ölçekli işletmelerde gerçekleştirildi. Araştırmaya, 600'den fazla CIO ve BT yöneticisi katıldı. Ankete katılan Avrupalı BT yöneticilerinin büyük bir çoğunluğu (%82), çevreci olmak işletmeler için büyük yatırım gerektirse de, enerji tasarrufu sağlayan bir ürün için daha fazla ücret ödemekten rahatsız olmayacaklarını belirtti.

Önemli Olan İşlevi

Aynı araştırmadan çıkan bir diğer sonuç ise, Avrupa'daki BT yöneticilerinin karar verme sürecini en fazla etkileyen faktörün işlevsellik olması. Fiyat, enerji verimliliği, tasarım ve marka gibi kriterler ise çoğu ülkede ikinci planda kaldı.

Hiç yorum yok: