21 Şubat 2008 Perşembe

Turk.net ve Tnn.net Satıldı

2003 yılından bu yana Sabancı Telekom bünyesinde faaliyet gösteren Turk.Net ve Tnn.net, satıldı. Yeni patronu ve bu markaların gelecek planlarını açıklıyoruz.
1996 yılından bu yana Türkiye genelinde kurumlara her türlü ses ve internet iletişimi sunan operatörlerden biri olan Netone Telekom, Sabancı Telekom bünyesinde faaliyet gösteren Turk Nokta Net'i (Turk.Net) ve Tnn.net'i satın aldı. 1995 Mayıs ayında kurulan ve Türkiye'yi ilk internet paketi, ilk kişisel web alanı, ilk Türkçe forum, ilk portal gibi yeniliklerle tanıştıran Turk Nokta Net'e, Sabancı Holding 1999 yılında çoğunluk hissesini satın alarak ortak olmuştu. 2003 yılı başında Sabancı Telekom'un kuruluşuyla birlikte Turk Nokta Net de Sabancı Telekom bünyesine geçmiş ve Turk Nokta Net erişim markası ile TNN portal markaları birbirinden ayrı faaliyet göstermeye başlamıştı.

İlginç Detaylar Bu gelişmenin aktarıldığı basın toplantısında, Netone Telekom Genel Müdürü Cem Çelebiler'e yöneltilen en ilginç sorular arasında; "Markanın devri sırasında Sabancı Telekom'un basın toplantısına neden katılmadığı" ve "Türk Telekom'un tekelinde olan bu zorlu pazara girmenin sebebi" gibi sorular vardı. Ne Kadara Satıldı?Fiyatlar konusunda net açıklamalar yapılmasa da, hem bu markalara hem de gelecek yatırımlara 5 milyon dolar ayrıldığı açıklandı. Yatırımların çok maliyetli olduğu göz önüne alınırsa, bu alan adlarının oldukça ucuza satıldığı gerçeği ortaya çıkıyor.Tnn.net Ne Olacak?Şu ana kadar kurumsal pazarda deneyimli olan Netone'ın Tnn.net gibi bir portalı nasıl yöneteceği de merak konusu. Turk.net, iletişim hizmetleri için kullanılacak bir site olmasına rağmen Tnn.net, güncel haberlerin ve faydalı bilgilerin yer aldığı bir portal. Bu satın alma ile Netone'ın internet yayıncılığı sektörüne de giriş yapmış oldu diyebiliriz

Hiç yorum yok: